Tando draait om ontmoetingen tussen Europese en Afrikaanse dansers, begeleid door Afrikaanse live muziek. Een zoektocht naar contact. Werelden die soms botsen, lichamen die elkaar letterlijk en figuurlijk tegen het lijf lopen, soms op een heftige manier, soms teder, zo verschillend als mensen kunnen zijn. De verbeelding van drie choreografen aan het werk: Seydou Boro, Krisztina de Châtel en Salia Sanou.
Tando is een voorstelling met allure die nog vele staande ovaties zal oproepen (8WEEKLY.nl)
Het is lovenswaardig dat De Châtel zich laat uitdagen door een idioom dat zowel in motoriek als in adem en uitstraling totaal anders is dan het hare. (de Volkskrant)
Compagnie Salia nï Seydou
De choreografen Krisztina de Châtel, Salia Sanou en Seydou Boro hebben alledrie een gelijk aandeel in de productie. Het dansgezelschap Salia nï Seydou is gevestigd in Burkina Faso en is regelmatig op tournee in het buitenland. De groep is genoemd naar de oprichters: Salia Sanou en Seydou Boro. Hun stijl kenmerkt zich door een unieke, eigenzinnige combinatie van Afrikaanse en moderne Westerse dans en theater. Hun geëngageerde werk is altijd herkenbaar als dans, ondanks de theatrale en verhalende kenmerken. De expressiemogelijkheden van het lichaam blijven centraal staan.
Salia en Seydou leerden elkaar in 1992 kennen, waarna ze in 1994 hun eigen gezelschap oprichten. Salia en Seydou maakten in hetzelfde jaar hun eerste gezamenlijke choreografie: Le siècle des fous. Hierna volgden verschillende andere choreografieën, afwisselend gezamenlijke en soloprojecten. Tagaalà, le voyageur en Weeleni waren tijdens het festival Julidans in Amsterdam te zien in 2001 en 2003. Het gezelschap geniet inmiddels internationale bekendheid.